Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари скоро ще трябва да съсредоточи вниманието си върху 2020 г., смята...

Ферари скоро ще трябва да съсредоточи вниманието си върху 2020 г., смята Уебър

1902
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Спас Генев

Екипът на Ферари скоро ще трябва да съсредоточи вниманието си върху колата за 2020 г. Това смята бившият пилот от F1 Марк Уебър. От началото на сезона Скудерията няма победа, а в същото време Мерцедес спечели всички 5 състезания. Всички успехи бяха двойни, като 3 Гран при взе Хамилтън, а 2 Ботас.

Изглежда, че концепцията на болида SF90 ще се окаже сгрешена, което според Уебър означава, че в Маранело в скоро време ще трябва да погледнат към следващия сезон.

„Ако ситуацията се запази и в следващите месеци, в определен момент във Ферари ще трябва да се фокусират върху 2020 г., заяви Марк.

– Ако те продължават да изостават и след Канада, тогава те имат истински проблем.

В Мерцедес са толкова добре организирани като отбор, особено в последните години. Те изглеждат спокойни и уверени, и не се поддават на напрежението. По отношение на колата в тима са постигнали отличен аеродинамичен баланс. Тя е бърза на всякакъв тип писти.”

По отношение на Ферари, Уебър смята, че в тима има дезорганизация. И не се реагира адекватно на случващото се на пистата. А що се отнася до бившия му съотборник Себастиан Фетел, Марк твърди, че той има 2 проблема. Първо, че няма достатъчно добра кола. И второ, че има много бърз съотборник в лицето на Шарл Льоклер.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter