Начало Избрани Ферари: Скоростта бе налице от самото начало

Ферари: Скоростта бе налице от самото начало

420
0
Карлос Сайнц, Ферари F1
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Отборът на Ферари определи като интересен първия си ден на Аутодромо Ерманос Родригес, който приключи с най-добро време на Карлос Сайнц и четвърто място на Шарл Льоклер във втората петъчна сесия през уикенда за Гран при на Мексико. Според испанския пилот на Скудерията екипът все още има какво да подобри по SF-24.

„Петъкът беше положителен за нас ден като цяло. Успях да изпълня програмата ни, да работя по баланса и настройките на автомобила – особено в първата тренировка“, посочи Сайнц

„Във втората сесия използвахме C4 смес и събрахме добра информация, особено по отношение на състезателното темпо. Третата тренировка ще е много важна, за да изпипаме реглажите по болида за квалификацията. Все още има какво да подобрим, но първият ден на писта бе окуражаващ“, каза още испанският пилот на Ферари.

Първият ден на Аутодромо Ерманос Родригес бе по-тежък за съотборника му Льоклер.

„Петъкът беше сложен за мен. По принцип няма проблем да пропусна първата тренировка, тъй като идеята беше, че във втората ще наваксаме, а и тя бе с половин час по-дълга от обичайното“, обясни монегаскът.

„За съжаление не получихме допълнително време за каране заради прекъсването след катастрофата на Джордж [Ръсел] в началото на втората сесия. Случват се такива неща. Сега вече сме съсредоточени върху това да извлечем максимално добър резултат в квалификацията, защото позициите на грида на тази писта са жизненоважни“, продължи Льоклер.

„Скоростта бе налице от самото начало и се чувствах комфортно в автомобила. Да видим какво ще успеем да постигнем в квалификацията“, добави пилотът на Ферари от Монако

Оливър Беърман бе в кокпита на Льоклер за първата сесия на мексиканската писта. Той обаче направи едва 7 обиколки, след което претърпя инцидент с Алекс Албон. Беърман намали, за да пропусне пилота на Уилямс, но се стигна до удар помежду им.

„За съжаление първата сесия не премина според очакванията ни. Времето за каране бе значително скъсено заради инцидента с Алекс. Жалко, тъй като пистата е интересна и нямах търпение да придобия още малко опит зад волана на SF-24. Но такива неща се случват – те са част от състезанията“, коментира Беърман.

Стюардите разгледаха случилото се и го определиха като състезателен инцидент.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)