Начало Списание Ферари срещу Мерцедес – анализ

Ферари срещу Мерцедес – анализ

150
0

Голямата битка между Люис Хамилтън и Себастиан Фетел навлезе в решителната си фаза. Двамата претенденти за пета световна титла във Формула 1 правят изключителен сезон, а изравнените сили на техните автомобили – Мерцедес F1 W09 и Ферари SF71H – е в основата на това борбата да е така интересна.
С помощта на нашия италиански колега и приятел Паоло д’Алесио в този брой поглеждаме малко по-детайлно към болидите на претендентите и някои важни детайли, обуславящи тяхното представяне. Както каза Тото Волф след състезанието в Монца, с въвеждането на последните спецификации двигатели при Ферари и Мерцедес скоростта им е почти напълно идентична. Може би все пак Кончетата имат още малко предимство при ускорението след завоите, а Сребърните си върнаха превъзходството като максимална скорост.
Развитието на двата водещи болида е толкова впечатляващо, че дори в най-бавните завои и сектори останалите, водени от Ред Бул, изглеждат безнадеждно назад и неслучайно Даниел Рикиардо не очакваше дори в Сингапур тимът да се бори за първата позиция, въпреки че той бе безапелационен по-рано през годината в Монако.
С неговия наследник при Биковете Пиер Гасли пък се срещаме ексклузивно в този брой. Младият французин демонстрира скорост, а и усмивка, които могат да съперничат на Дани.
При изключително изравнените сили в Гран при, спиранията в бокса играят все по-важна роля и затова ви разказваме специално за тази важна част от състезанията и начина, по който процедурата се е развивала през годините.
Назад в историята се връщаме и към смъртта на легендарния швед Рони Петерсон. Той загуби живота си точно преди 40 години след един ужасен инцидент и още по-ужасна помощ на Монца.
През този месец се навършват точно 19 години, откакто нашето списание започна да излиза. През това време светът се разви така, че дигиталните технологии навлязоха при автомобилите дотолкова, че при практически всички нови коли, които ви представяме и в този брой, обръщаме все повече внимание на тъчскрийн панели и нива на свързаност – дори при най-спортни модели като Пежо 308 GTi.

Търсете в големите вериги бензиностанции, в магазините Inmedio, Relay, One minute.

В електронен вариант може да намерите тук: https://e-spisanie.com/magazine.php?m=310