Начало Избрани Ферари ще бракува двигателя на Льоклер от състезанието в Азербайджан

Ферари ще бракува двигателя на Льоклер от състезанието в Азербайджан

3380
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Ферари ще бракува двигателя Шарл Льоклер от състезанието в Азербайджан. Тогава пилотът от Монако се бореше със Серхио Перес и Макс Верстапен за победата в Баку, когато получи внезапна и катастрофална повреда в силовия агрегат.

Проблемът беше ясен за всички, след като от ауспуха на автомобила Ферари F1-75 номер 16 започна да се издига дим. Това се случи само няколко тура след като съотборникът му Карлос Сайнц отпадна след проблем в хидравликата.

Двигателят на Льоклер бе откаран в Маранело, където бе прегледан от отдела за задвижващи системи на отбора. Той е стигнал до заключението, че агрегатът е твърде повреден, за да се използва отново.

Ферари разкри причината за проблема на Льоклер в Баку

След проведените разследвания от Скудерията смятат, че една от възможните причини за повредата на задвижващия агрегат на Льоклер в Азербайджан е било следствие от по-ранния проблем, който той получи в Испания.

Смята се, че незабелязана повреда, причинена от оттеглянето на Льоклер в Барселона, може да е предизвикала проблема в Баку.

Отборът вече работи по контрамерки за укрепване на силовия агрегат за бъдещи състезания. Също така заяви, че ситуацията епод контрол“.

Разследването потвърждава, че задвижващата система на Шарл в Баку не подлежи на ремонт. Една от възможните причини за неуспеха е, че той е настъпил вследствие на проблема с двигателя в Испания. В момента работим по контрамерки за укрепване на пакета. Ситуацията е под контрол“, се казва в изявлението на Скудерията.

Ферари трябва да смени силовия агрегат и турбината в автомобила на Льоклер за състезателния уикенд в Канада. Така 24-годишният пилот ще получи третия си двигател за сезона. Това е максимално допустимия брой задвижващи системи, който може да се използва без санкции.

Много е вероятно състезателят от Монако да бъде наказан на някакъв етап през този сезон. В момента се обсъжда кога е най-добре да бъде наложено наказанието. Самият Льоклер признава, че то може да бъде наложено още този уикенд.

Очевидно не сме в най-добрата възможна ситуация, призна Льоклер в разговор с медиите.“

„Все още се водят дискусии относно ситуацията с енергийния блок. От нас зависи да изберем най-добрата писта, на която да получим наказание.“

Монреал е едно от трасетата, на които е по-лесно да се изпреварва. Има и други писти в следващите три или четири състезания, на които също да се правят задминавания. Ще обсъдим това и ще се опитаме да вземем най-доброто решение.“