Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще гони подобрение от 0,3 сек с новостите за уикенда в...

Ферари ще гони подобрение от 0,3 сек с новостите за уикенда в Испания

23366
0
Ферари
снимка: Майкъл Потс

Ферари ще гони подобрение от 0,3 секунди в скоростта си и намаление теглото на болидите си с 2 кг с пакета новости за уикенда на Гран при на Испания. От Скудерията подготвят първите сериозни промени по болидите F1-75 от началото на сезона. В Маранело бяха решили да не въвеждат нови компоненти просто заради идеята да изпробват разни неща. Стратегията им е да прилага новости само тогава, когато са сигурни как ще проработят те. Италианската преса вече анализира какво ще има Ферари на пистата Каталуния като промени и как ще повлия това на битката в шампионата.

В Маями например Ферари имаше ново задно крило, което обаче в крайна сметка не използва.

„При пристигането в Америка видяхме условията и асфалта, осъзнавайки, че новото крило не е идеално решение. Трябваше да се фокусираме върху износването на гумите повече, отколкото върху скоростта на правите. Симулациите ни показаха, че това бе правилното решение“, обясни Матия Биното.

„Пакетът новости за Барселона ще е важен, но няма да е най-важният за сезона. Състезателната година е дълга, борбата в областта на техниката няма да опре до една-единствена иновация“, допълни шефът на Ферари в F1

Биното изрази мнение по-рано, че бурното развитие на Ред Бул RB18 означава, че скоро тимът от Милтън Кийнс ще забави работата по колата си. Причината е ограничението на бюджетите. Ръководителят на Скудерията постоянно призовава ФИА да наблюдава и контролира строго изразходването на средствата от отделните отбори.

„Тези новости ще са жизненоважни за целия шампионат“, заяви Шарл Льоклер. „Надяваме се да направим скок напред в следващите стартове. Имахме проблеми с по-меките гуми (в Маями), накрая пак бяхме конкурентоспособни с харда. Мислех, че ще мога да изпреваря Макс при рестарта, но темпото му бе по-добро от моето.“

Според изчисленията от Ред Бул са спечелили от предсезонните тестове до последното обновление на RB18 включително около 1 секунда. Напредъкът на Ферари е 0,4 сек за същия период от време. Въпреки това в Маранело са решени да се придържат към политиката си да планират внимателно кога и какво да променят по автомобилите си.