Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще предложи договор за £40 млн. на Хамилтън

Ферари ще предложи договор за £40 млн. на Хамилтън

7461
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Ферари ще предложи договор на Люис Хамилтън за следващия сезон във Формула 1 на стойност 40 милиона паунда (близо $50 млн.). Информацията е на британския таблоид Дейли Мейл. В публикацията се твърди, че разговорите са в напреднал стадий и лично президентът на Ферари Джон Елкан се е свързал със седемкратния световен шампион.

Договорът на Хамилтън с Мерцедес е до края на сезон 2023. Тото Волф твърди, че споразумението за продължаването му няма да е никакъв проблем

Според Дейли Мейл вариантите за присъединяването му към Ферари били два. Първият е да стане съотборник на Шарл Льоклер. В Маранело били готови да се разделят с Карлос Сайнц. Вторият се обсъжда от известно време – размяна на Хамилтън и Льоклер. И двамата вече неколкократно отрекоха от началото на годината възможността да сменят отбора си. Това обаче не е гаранция, че подобно нещо е невъзможно.

Слухове относно бъдещето на Хамилтън витаят още от миналата година. Колата на Мерцедес втори пореден сезон не е добра. Понастоящем се очаква сериозно обновление на F1 W14 и решението на англичанина може да зависи от това каква промяна ще има в поведението на болида. Новостите обаче ще излязат на писта в Монако след отмяната на Гран при на Емилия Романя заради бедствията, причинени в региона от проливни дъждове. Трасето в Монте Карло е крайно специфично и изключително неподходящо да се преценява работата на нови компоненти.

Самият тим на Ферари се бори със своите автомобили, които са с непостоянно поведение

Льоклер посочи, че то се променя понякога в самите завои, както и крива за крива, което не му позволява да е достатъчно уверен зад волана. Трудно е да се предположи какъв напредък може да постигне Скудерията, с който да изкуши Хамилтън да стане част от отбора. Това според слуховете за евентуалното предложение от Маранело към него е по-важно, отколкото парите. Личното състояние на британеца е достатъчно голямо, за да не преценява офертите си според това какво заплащане предлагат.