Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари трябва да се съсредоточат върху собствената си скорост, твърди Доменикали

Ферари трябва да се съсредоточат върху собствената си скорост, твърди Доменикали

25
0
Стефано Доменикали

Ферари трябва да се съсредоточат върху собствената си скорост и да пресират съперниците във всеки възможен момент, бе изводът на шефа на Скудерията Стефано Доменикали след Гран при на Европа.

Ние трябва да подобряваме представянето си старт след старт и да притискаме Себастиан Фетел, когато можем. Не знам какво ще стане на Силвърстоун и какъв ефект ще има забраната в техническите правила, как ще вървят Ред Бул и всички останали. Ще видим – би трябвало да е много интересно. Гран при на Великобритания е, разбира се, надпревара, в която съперниците ни са много силни – трасето е с високоскоростни завои. Но трябва да изчакаме и да видим – коментира италианецът след Гран при на Европа.

Фернандо Алонсо се качи на подиума вчера, като оценката на Доменикали за надпреварата на испанеца е висока:

– Той направи наистина добро състезание. Обиколка след обиколка кара страхотно, при това сред доста изостанали коли в определен момент, а това не е лесна работа за когото и да е – за него също. Много съм доволен, защото видяхме, че имаме състезателно темпо на ниво. Победихме единия от двата Ред Бул-а на трасето. Приложената стратегия помогна да прескочим Марк [Уебър], така че изходът бе наистина положителен.

В отбора не правят генерални изводи след доброто темпо във Валенсия, тъй като изчакват Гран при на Великобритания, за да преценят дали последните новости в автомобилите им позволяват да водят борба с останалите топекипи през 2011 г.

Ако на Силвърстоун не бъдат постигнати достатъчно добри резултати, то тимът от Маранело ще се съсредоточи върху колата си за следващия сезон. Проблем за тях може да се окажат гумите, тъй като болидите F150° Italia се справят по-добре с по-меките смеси, а твърдите им създават повече проблеми. За Великобритания са обявени типовете хард и софт.