Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари: Трудно ще бъде да повторим титлата

Ферари: Трудно ще бъде да повторим титлата

43
0

От тима на Ферари смятат, че радикалните промени в правилата през 2009 година ще затруднят дублирането на титлата при конструкторите от изминалия сезон.

Италианците са печелили титлата при конструкторите в осем от последните десет години, но през 2008 година изпусната титлата при пилотите от Люис Хамилтън с една точка. И въпреки че Ферари направиха някои подобрения по екипа си през зимата, шефът на тима, Стефано Доменикали, смята, че новите правила за аеродинамиката и радикалните мерки за намаляване на разходите ще усложнят задачата им.

По време на представянето на новата кола на пистата Муджело в понеделник Доменикали каза: „Целта ни е да бъдем сред водещите тимове. Винаги сме постигали това през годините, но тази година задачата ни ще бъде по-усложнена и по-трудна.”

„Това означава, че ще трябва да подходим спокойно към този сезон, без да почиваме на стари лаври… Нещата се усложняват, но ние ще отговорим на предизвикателството.”

Доменикали смята, че новите правила, които включват и пълна забрана на сезонните тестове, ще доведе до доста странен сезон. И въпреки това италианецът вярва, че неговият тим е подготвен за това.

„Този сезон ще бъде малко странен, като ще има серия политически и спортни събития. Нашата цел обаче ще бъде да бъдем сред първите. Имаме двама състезатели, които са силно мотивирани. Това е достатъчно красноречиво.”

Според Доменикали пилотите са много важна част, тъй като от тях ще зависи повече колективният успех, отколкото е зависел преди.