Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари: Трябва да разберем защо загубихме толкова много

Ферари: Трябва да разберем защо загубихме толкова много

4323
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц; снимка: Майкъл Потс

Шести и седми завършиха в Гран при на Саудитска Арабия пилотите на Ферари Карлос Сайнц и Шарл Льоклер. Заключението на екипа след уикенда в Джеда бе, че има много работа за вършене, за да подобри SF-23.

„Дали съм доволен? Изобщо не. Вчера темпото ни не бе лошо. Мисля, че бяхме пред Астън Мартин и Мерцедес. Днес не бе така. Трябва да разберем защо загубихме толкова много. Разликата в нивото на представяне между квалификацията и състезанието е прекалено голяма“, коментира шефът на Ферари Фредерик Васьор

„В началото на състезанието не бих казал, че бе толкова зле, особено при Шарл, който спечели доста позиции. Когато сложихме твърдите гуми обаче, всичко се разпадна. Задължително е да разберем какво не е наред при използването на хард-а. Но нека е ясно: не критикувам гумите, просто ние не знаем как да ги накараме да работят. Сезонът е дълъг, има още много състезания. Ще продължим да се борим“, допълни французинът.

Сайнц определи състезанието си като трудно. Той също не разбираше къде е изчезнало темпото му в дълги серии.

„Беше трудна неделя. Очаквахме по-добро състезателно темпо като се имат предвид резултатите ни от сесиите през уикенда. Имаме работа за вършене и знаем, че в момента колата ни не е във формата, която искаме. Ще продължим да натискаме. Напълно съм убеден, че сме в състояние да подобрим ситуацията“, каза още испанецът.

Льоклер се обади по радиото по време на състезанието, че не знае какво да направи зад съотборника си

„Очаквахме далеч повече от днешния ден. Първият ни стинт със софт бе доста силен и можех да натискам. Тогава спечелих няколко позиции. Колата за сигурност излезе точно след като бяхме сменили гумите си с хард, така че за съжаление там нямахме никакво предимство. Темпото ни с твърдата смес не бе според очакванията ни. Останалата част от състезанието я изкарах във влакчето зад Карлос“, сподели Льоклер.