Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари трябва да задържат Маса за 2013 г. и да не събират...

Ферари трябва да задържат Маса за 2013 г. и да не събират Алонсо с Фетел, заяви Бриаторе

55
0
Флавио Бриаторе
Флавио Бриаторе; снимка: АТР

Бившият шеф на Рено във Формула 1 Флавио Бриаторе заяви, че Ферари трябва да задържат Фелипе Маса и през сезон 2013 г.

Италианецът коментира пред Кориере дело Спорт ситуацията в Скудерията, където още не са решили кой ще е съотборник на Фернандо Алонсо догодина.

Аз бих задържал Маса за още един сезон. Той е добър пилот, но не бива да се сравняват неговите времена с тези на Алонсо. Никога не бих събрал обаче Себастиан Фетел и Алонсо на едно място, защото титлата е само една и се печели от един пилот. Би се създала ситуация, каквато сме виждали многократно – Прост и Сена, Менсъл и Прост, Алонсо и Хамилтън. Тези експерименти разделяха отборите и костваха скъпо и на състезателите. Нека го кажа така: ако аз имах бавен пилот, бих сложил до него някой, който е още по-бавен – обясни Бриаторе, който бе изхвърлен от спорта заради измама в Гран при на Сингапур през 2008 г., а по-късно спечели обжалването си.

Самият Маса все още не знае какво ще се случи с него, но смята, че няма да отнеме твърде дълго време бъдещето му да се реши. Той бе подкрепен и от Дейвид Брабам – бивш пилот от Формула 1 и син на трикратния шампион Джак Брабам.

Във всеки спорт е нормално да загубиш увереност след тежък инцидент. И Маса може би не е съвсем същият. Не знам какво ще направят Ферари, но вярвам, че той може да се справи по-добре през 2013 г. – заяви австралиецът пред Глобо.