Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари: Твърде рано е да решаваме бъдещето на Райконен

Ферари: Твърде рано е да решаваме бъдещето на Райконен

51
0

Спортният директор на Ферари Маурицио Аривабене смята, че е твърде рано да се вземат окончателни решения относно това дали Кими Райконен ще остане в тима. Финландецът няма договор за следващия сезон със Скудерията, като по-рано Аривабене заяви, че това дали Кими ще получи нов такъв зависи от неговото представяне. Наскоро се появиха слухове, че пилотът може да се съгласи на намаляване на заплатата, за да остане в Маранело, които обаче той категорично отхвърли.

Според Аривабене ще бъде демотивиращо за Кими бъдещето му да бъде обявено още отсега, особено ако той не бъде задържан догодина.

„Има много неща, които трябва да се вземат в предвид и сега е твърде рано да му кажем нещо или да решим нещо, каза босът на Ферари. – Още не сме минали и половината сезон. Искам момчетата да бъдат концентрирани върху това, което правят,  и да дадат максимума.“

Той добави, че тимът има краен срок, в който трябва да вземе решение относно Кими, като финалното решение ще бъде взето с участието на президента Маркионе. Маурицио обаче отказа да обяви какъв е този срок

„Ако си президент, можеш да прави каквото искаш. Ако не си трябва да споделиш решението си, за да получи одобрение“, каза още Аривабене.

Последните два състезателни уикенда за Райконен не бяха добри, което засили спекулациите, че той няма да бъде оставен и през 2016 г. В Канада той се завъртя и загуби 3-ата позиция, а в Австрия отпадна още в първата обиколка след собствена грешка, довела до завъртане и катастрофа (на снимката).