Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари водят по надеждност до момента

Ферари водят по надеждност до момента

63
0

Според статистиката този сезон тимът на Ферари се класира на първа позиция по надеждност до момента.

Ред Бул водят в общо взето всички останали класации – те са първи и в двата шампионата и имат най-много победи и полпозишъни, но що се отнася до надеждността, се нареждат на втора позиция след Скудерията.

Тази година Ферари F10 е завъртяло общо 1471 от 1474 възможни обиколки в 12-те състезания до момента, което е с цели 98 повече от това, което са успели да постигнат пилотите на Ред Бул.

Единственото отпадане на Ферари до момента е това на Фернандо Алонсо няколко обиколки преди финала в Малазия, причинено от повреда в двигателя, като нито той, нито Фелипе Маса са катастрофирали този сезон. Единственият друг отбор, чиито пилоти не са отпадали поради инциденти тази година, е този на Мерцедес.

Въпреки високия си процент завършени състезания обаче, Ферари са едва трети в конструкторския шампионат, а Фернандо Алонсо (който е по-напред от съотборника си в шампионата) е пети в класирането при пилотите.

В същото време Ред Бул записаха един технически проблем и две катастрофи, а Макларън имат две технически повреди и една записана катастрофа през сезона.

Най-зле от топ-тимовете са Рено, които имат 4 технически повреди и две катастрофи.