Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари вярват, че Кими ще помогне на Маса

Ферари вярват, че Кими ще помогне на Маса

58
0

Ферари са сигурни, че Кими Райконен ще направи всичко, на което е способен, за да помогне на Фелипе Маса. Междувременно финландецът публично отрече поддържащата роля, която има да играе.

Райконен не е признал, че трябва да играе ролята на номер две в тима на Ферари. Шефът на отбора, Стефано Доменикали, обаче подчертава, че е сигурен, че световният шампион знае какво се очаква от него през остатъка от кампанията.

„Винаги съм казвал, че в основата на всичко са интересите на тима” – обяснява Доменикали. „Разбира се, че това е най-важното нещо и пилотите го знаят.”

„В момента можете да видите, че не сме взимали точки от някой от пилотите в полза на другия, но с оглед на развоя на сезона може да го направим. Разбира се, Кими ще направи всичко, за да бъде възможно най-агресивен, но също така трябва да обмисли факта, че Фелипе е много по-близо до Люис.”

Маса в момента e на една точка зад Люис. Бразилецът казва, че подходът му в последните четири надпревари няма да се промени въпреки помощта на Райконен.

„Със сигурност ще свърша работата си и няма да променя нищо в себе си или начина си на работа” – казва Маса. „Винаги подхождам към едно състезание с идеята да го спечеля или поне да спечеля възможно най-много точки. Ето така става.”