Начало Избрани Ферари все още ще развива колата за тази година

Ферари все още ще развива колата за тази година

1430
0
Ферари SF-23
снимка, Ферари

Ферари все още ще развива колата за тази година. Това каза директорът по представянето Джок Клиър. Според неговите думи, Скудерията ще продължава да използва подобрения в SF-23. Клиър също така каза, че Ферари няма да представя сериозни ъпгрейди до края на сезона.

Ферари изживява една много тежка кампания. Отборът от Маранело се надяваше да направи крачка напред и да се бори с Ред Бул. Вместо това, Скудерията направи сериозна крачка назад в представянето си. Разбира се, това оказа влияние и на постиженията на Шарл Льоклер и Карлос Сайнц

Ферари разполага с автомобил, който е много силен в една обиколка. За нещастие, SF-23 е кола с изключително непредвидимо поведение по време на състезанията. В допълнение, автомобил е много по-нестабилен и небалансиран в сравнение със своя предшественик F1-75.

Лошият баланс и последващото влошаване на състоянието на гумите са едни от най-големите проблеми за Ферари. Скудерията все пак постигна някакъв в последните стартове благодарение на упоритата работа на инженерите в Маранело.

Повечето от отборите в F1 вече насочват вниманието си върху следващия сезон. Във Ферари също работят усилено върху колата за догодина. Скудерията е насочила почти всичките си ресурси за 2024 г. Въпреки това Клиър разкри, че Ферари все пак ще има някои малки подобрения в следващите стартове.

„Смятам, че ще има малки подобрения тук и там, но не вярвам, че ще имаме нещо наистина голямо. Ще видим. Не мисля, че това решение е взето категорично“, сподели Клиър.

„Искаме да сме сигурни, че ще влезем в следващата година с голяма доза увереност. А това винаги означава, че искаме да завършим силно този сезон“, продължи Клиър. „Ако има неща, които смятаме, че ще се пренесат в следващата година и ще бъдат от значение, би било разумно да ги поставим на автомобила за тази година и да изкараме известно време на пистата с тези елементи преди февруари 2024 г.“

Вече е ясно, че следващият автомобил на Ферари ще бъде коренно различен спрямо SF-23. Целта на Скудерията е да настигнат Ред Бул и да прекъснат победната серия на тима от Милтън Кийнс. Но за да се случи това е необходимо полагането на много усилия през зимата.

Скудерията направи известна крачка напред в домашната си Гран при на Италия, след като Сайнц и Льоклер финишираха трети и четвърти. Това помогна на Ферари да заеме третото място при конструкторите и да изпревари Астън Мартин.