Начало Избрани Сайнц: Все още има вероятност Ферари да спечели състезание през този сезон

Сайнц: Все още има вероятност Ферари да спечели състезание през този сезон

1217
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Виктор Алекян

Карлос Сайнц за пореден път коментира доминацията на Макс Верстапен. Пилотът на Ферари не вярва напълно, че нидерландецът ще спечели всички стартове до края на сезона. Сайнц дори заяви, че се надява да запише успех в най-скоро време и да върне Скудерията на върха.

Ред Бул налага сериозна доминация от началото на сезона. Отборът от Милтън Кийнс спечели всеки един старт до този момент. 11 от успехите бяха дело на Верстапен, докато 2 (Джеда и Баку) бяха дело на неговия съотборник Серхио Перес. Има немалка вероятност Ред Бул да не бъде победен до края на настоящата кампания

В същото време Ферари отново се намира в криза. Италианският тим направи огромна крачка назад в сравнение с предишния сезон. В момента Скудерията записа само три подиума и заема четвъртото място при конструкторите с актив от 201 точки. За сравнение, Ред Бул е едноличен лидер със спечелени 540 точки.

Трите подиума на Ферари бяха спечелени от Шарл Льоклер. Състезателят от Монако бе на почетната стълбичка в Азербайджан, Австрия и Белгия. Съотборникът му Карлос Сайнц все още няма записан подиум от началото на годината. Най-добрият резултат на испанеца е четвърто място в откриващия кръг в Бахрейн.

Сайнц продължава да вярва, че Ферари ще спечели състезание до края на сезона. Той също така каза, че не очаква Верстапен да продължи да печели толкова убедително в оставащите стартове.

„Не вярвам напълно, че Верстапен ще спечели всеки един старт до края на сезона. Знам, че вие го виждате по много драстичен, драматичен начин. Очевидно знам какви са моите шансове или вероятности за успех“ сподели Сайнц. „Все още има вероятност Ферари да спечели състезание през този сезон. Аз трябва да бъда там, за да направя това нещо“, добави пилотът на Ферари.

Сайнц обаче знае много добре, че всеки, който ще измести Ред Бул, се нужда от чужда помощ или много късмет. „Мисля, че никой не е съвършен. Надявам се в даден момент от сезона Ред Бул да направи някоя грешка.“

„Макс кара на много високо ниво. Очевидно той има и известна разлика, която му позволява да допусне грешка тук и там и въпреки това да спечели състезанието. Но честно казано той не прави големи грешки“, продължи Сайнц. „Ред Бул също не прави никакви грешки. Ако не се докаже обратното, заслужават да имат успеха, който имат. Поздравления и нека да продължават да се наслаждават на този успех. Ние все пак ще се опитаме да се подобрим възможно най-скоро“, обясни пилотът на Ферари.

Сайнц също така отново заяви, че обича да кара Ферари и ще даде всичко от себе си, за да помогне на Скудерията да се върне на върха.

„Обичам F1. Обичам да се състезавам всеки уикенд с Ферари. Харесва ми, че имам възможност да развия и тазгодишния автомобил, да дам обратна връзка и да видя какво влияние мога да окажа върху автомобила за следващата година. Това е и животът на един пилот, а аз обичам това предизвикателство. Смятам, че това обобщава всичко“, завърши Карлос Сайнц.

Междувременно Фредерик Васьор коментира предстоящия старт на Монца. Това ще бъде първият, в който французинът ръководи Ферари в домашната им Гран при. Този уикенд Ферари използва специално оцветяване на своите болиди, чрез което чества успеха в 24-те часа на Льо Ман

„Чакахме доста време, за да се състезаваме тук, в Монца. Това е единствената ни домашна Гран при тази година, след като Имола бе отменена през май. Сега най-накрая дойде моментът. За целия екип излизането на пистата пред нашите тифози е стимул да влагаме сърце и душа в работата си. Искаме да се отблагодарим на нашите фенове за подкрепата, която ни оказват в трудни и тежки моменти. Разбира се, планираме да направим страхотно шоу и да направим състезание, с което да се гордеем“, каза Васьор.

„Това е първата ми Гран при на Италия, откакто се присъединих към Скудерията, така че лично за мен това я прави още по-вълнуваща“, продължи директорът на Ферари.  „За да постигнем целите си обаче, ще трябва да загърбим емоциите и да се съсредоточим върху това да проведем уикенда по най-добрия начин – от първата обиколка на свободните тренировки до последната в състезанието. В Белгия видяхме, че SF-23 е конкурентоспособен на бързи писти. Ще трябва да направим всичко до съвършенство. Шарл и Карлос са двама от най-добрите пилоти в света. Ние сме длъжни да им дадем възможност да изразят таланта си. Разликите зад Ред Бул са доста малки. така че ще дадем всичко от себе си този уикенд“, завърши Фредерик Васьор.