Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари залагат на сигурни точки

Ферари залагат на сигурни точки

57
0

Липса на известна скорост спрямо съперниците от Ред Бул признаха от Ферари, като същевременно отбелязаха, че днес Фернандо Алонсо и Фелипе Маса са използвали почти на 100% потенциала на F10. В квалификацията за Гран при на Австралия двамата се класираха съответно 3-и и 5-и, а това са добри стартови позиции за състезанието, твърди шефът операции на пистата в Скудерията Крис Дайър.

– След трудностите в последната свободна тренировки, Фелипе свърши добра работа. И двете коли ще потеглят от чистата страна на трасето, което може да е предимство. За момента прогнозата за надпреварата е, че няма да вали, но и днес, и вчера видяхме, че има шанс за кратки дъждове – допълни той.

Алонсо разчита на доброто си състезателно темпо, за да се бори с пилотите на Ред Бул утре, въпреки че би предпочел да е на полпозишън.

– Целта ни е да стигнем до финала без грешки и да постигнем добър резултат, може би подиум. Естествено, аз искам да се боря за победата, но не бива необмислено да се поемат рискове вместо да се печелят сигурни точки – каза испанецът.

Проблемите на Маса следобед дойдоха от падането на температурите – бразилецът не можеше да загрее достатъчно гумите си. Поради тази причина и липсата на достатъчно прилепяне той определено се надява неделята да е по-топла.