Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари запали SF21 в Маранело, обяви датите за представянето си

Ферари запали SF21 в Маранело, обяви датите за представянето си

4007
0
Ферари SF21
снимка: Ферари

Тимът на Ферари съобщи, че тази сутрин в 9 часа болидът SF21, с който Скудерията ще се състезава през 2021 г., бе запален за първи път. С тази кола Шарл Льоклер и Карлос Сайнц ще се борят за по-добри резултати в сравнение с миналия сезон, който бе най-тежкият за Скудерията от четири десетилетия насам.

Малко преди новият автомобил да оживее, което е забележителен момент за всеки тим във Формула 1, шефът на отбора Матия Биното говори пред екипа. Някои от хората проследиха събитието чрез видео и аудио връзка.

„Сезон 2021 започва сега за нас. Можем да очакваме много предизвикателства по пътя. Решени сме да се справим по-добре. Автомобилът ни е подобрен във всички области, където е разрешено развитие. Трябва да работим по решителен и съсредоточен начин, да сме наясно къде се намираме и докъде искаме да стигнем. Сега е време да говори SF21“, заяви Биното.

Представянето на отбора и колата на Ферари ще бъде в рамките на две онлайн събития, които ще се състоят на 26 февруари и 10 март

Сайнц е новият пилот в тима – той се присъедини към Ферари в началото на 2021 г. Той не си прави илюзии колко трудно ще е за тима и него самия през сезона, но е готов за предизвикателството.

„Всеки един тим има трудни моменти. Онова, което има значение, е способността да се пребориш. Ферари е най-успешният отбор в историята на спорта и за това с има причина. Имам пълно доверие на проекта, въпреки че процесът може да отнеме известно време“, обясни испанският състезател.