Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Знам, че не разполагам с безкрайно много време във Ферари

Биното: Знам, че не разполагам с безкрайно много време във Ферари

2037
0
Матия Биното, Джон Елкан
Матия Биното и Джон Елкан; снимка: Ферари

Матия Биното е наясно, че не разполага с безкрайно много време начело на Ферари, сподели самият той. 51-годишният инженер има изключително сложна задача след много тежкия сезон на Скудерията през 2020 г. Отборът завърши шести при конструкторите. Бившият президент на Ферари Лука ди Монтедземоло определи това като катастрофа. Биното обаче получи доверието на шефовете на компанията. Главният изпълнителен директор Луис Камилери напусна внезапно, а той бе смятан за един от основните поддръжници на Биното. Президентът Джон Елкан обаче също залага на стабилността и не иска да прави сериозни промени. Биното обясни пред официалния сайт на Формула 1, че в момента се поставят основите на отбор, който отново ще побеждава.

„В плановете ни няма промени. Знам, че със сигурност не разполагам с безкрайно много време. Наясно съм с факта, че през следващите сезони трябва да се справим добре като отбор, както и аз като шеф на тима“, заяви Биното.

„Миналият сезон бе много напрегнат, интензивен в много аспекти, а представянето ни бе незадоволително. Класирането на шесто място при конструкторите е ужасно и не се бе случвало от 1980 г. насам. Смятам обаче, че през миналия сезон направихме сериозни инвестиции в бъдещето си. Стараем се да изградим солидни основи на един конкурентоспособен екип. Надяваме се да започнем нов цикъл на бъдещи успехи.“

Изграждането на тима включва и състезателите – Шарл Льоклер и Карлос Сайнц са най-младият пилотски тандем на Скудерията от 1968 г. Те участваха в петдневен тест на пистата Фиорано през миналата седмица. За Льоклер изпитанията бяха възможност за допълнителна работа с отбора. Появата на Сайнц бе първа зад волана на болид на Ферари. Той сподели, че никога няма да забрави първия ден, когато кара червен болид с емблемата на скачащия кон.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.