Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари, Заубер и Мерцедес за третия ден тестове във Валенсия

Ферари, Заубер и Мерцедес за третия ден тестове във Валенсия

36
0

127 обиколки направи Фернандо Алонсо в първия си ден зад волана на Ферари F10. Испанецът свикваше с автомобила и проведе проби с различни количества гориво, като бе доволен от постигнатото. Той отбеляза с удоволствие присъствието на толкова много хора на пистата Рикардо Тормо в нормален, работен ден. Въпреки всичко обаче испанецът е предпазлив, въпреки темпото на Ферари и неизменните най-бързи времена.

Чудесни резултати постигна и тимът на BMW Заубер в първия предсезонен тест. Педро де ла Роса приключи тренировките за отбора днес и бе втори в подреждането след 80 обиколки (320 км). Пилотът бе категоричен, че екипът е научил много за новия болид С29, както и че е намерил посоката на работа преди следващите тестове.

– Доста сме доволни от тренировките. Общо направихме точно 1001 км. Колата е издръжлива, но освен това бе важно да видим как отговаря на промените, а това премина както очаквахме. Коментарите на пилотите по отношение на колата в основни линии потвърждават нещата. Това ни помага да работим в правилната посока – обясни и техническият шеф Вили Рампф. – Сутринта загубихме около час и половина заради инцидент на пистата с друг болид. Наложи се да сменим пода, предното крило и капака на двигателя, за да продължим с програмата си. Но въпреки това денят бе добър. А и имахме късмет с времето и постоянните условия на трасето.

В следващите тренировки на Херес Де ла Роса и Камуи Кобаяши ще си разделят работата по равно – всеки ще кара по два дни.

280 обиколки (1134 км) за Мерцедес Гран при навъртяха Нико Розберг и Михаел Шумахер, като седемкратният световен шампион прави тренировки за екипа днес. Сутринта той работи по баланса на MGP W01, а следобед се съсредоточи върху дълги серии преди хидравлична повреда да прекрати програмата му час по-рано от предвиденото.

– Много съм щастлив, че отново седнах в кола от Формула 1 тази седмица. Натрупахме много полезен опит, автомобилът върви добре, въпреки проблема с хидравликата днес. Основно се фокусирахме върху издръжливостта и да направим възможно най-много обиколки, без да се притесняваме кой знае колко за времена. Предизвикателството е ново, придобивам нов опит, но тъй като познавам Рос [Браун] толкова добре нещата вървяха лесно и вече се чувствам като у дома си в отбора – заяви Шумахер.