Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фернандес e уверен, че е избрал точните пилоти

Фернандес e уверен, че е избрал точните пилоти

57
0

Тим-шефът на Лотус – Тони Фернандес, е убеден, че пилoтите му във Ф1 догодина ще бъдат успешен тандем. Догодина за легендарното име Лотус ще карат Ярно Трули и Хейки Ковалайнен, а резервен пилот ще бъде малайзиецът Файруз Фаузи.

И двамата титуляри имат по една победа зад гърба си, затова шефът на малайзийския отбор смята, че е взел най-доброто решение с привличането им.

„Имаме трима пилоти, които се допълват идеално и които според мен чудесно изобразяват всичко това, което представлява Лотус Ф1 Рейсинг.

Не мога да кажа, че това решение бе взето на момента, защото говорихме и с други пилоти, които аз оценявам много високо. Ние обаче заложихме на внимателна комбинация от опит, младост и амбиция.

В Ярно ние виждаме един ветеран във Ф1, който през 2009-та доказа, че е по-бърз и решителен отвсякога. В Хейки виждаме една звезда, която продължава да изгрява и все още има желание за себедоказване, а във Файруз виждаме малайзийски национален пилот, който е нетърпелив да прогресира по стълбицата във Ф1 и да осъществи мечтите на една нация.

Ако питате мен, това е един пълен пакет“, смята Фернандес.