Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фернандес купи Катерам

Фернандес купи Катерам

144
0
Тони Фернандес

Тийм Лотус потвърди купуването на британския производител на спортни коли Катерам днес на специално събитие в Дъксфорд, където по-късно ще се проведе и аеродинамичен тест на болидите на тима. Придобиването на марката е с цел продължаване развитието на легендарния модел Seven (7), както и влагане на технологии от Формула 1 в серийните автомобили.

Връзката между Лотус и Катерам датира много отдавна и двете компании обещаха да пазят наследството на Колин Чапман. По време на събитието обаче не стана дума за слуховете, че екипът на Фернандес може да приеме името на британската марка. В Англия все още предстои делото за използване името Лотус между малайзийския предприемач и Груп Лотус (основен спонсор на Рено в Гран при понастоящем).

Катерам има уникално място в сърцето на автомобилния свят. Марката е не само представител на най-добрите британски традиции, а се слави и с неопетнена репутация в индустрията по отношение на представяне, управление и инженерни достижения – заяви Фернандес. – Катерам Карс останаха верни на философията на Колин Чапман за това, че малкото е повече – след от оригиналния Seven има и в най-новите продукти на компанията.