Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фернандес разкрива, защо Петров бе предпочетен пред Трули

Фернандес разкрива, защо Петров бе предпочетен пред Трули

31
0
Майк Гаскойн,Тони Фернандес

Точно един месец преди започването на новия сезон Ярно Трули бе освободен от екипа на Катерам и на практика остана без кокпит за 2012 г. Италианецът, който направи своя дебют през 1997 г. и от 2010 г. кара за отбора на Тони Фернандес, бе изместен от Виталий Петров и парите на руските спонсори. Така за първи път от близо 40 години на решетката тази година няма да има италианци.

Привличането на Петров според собственика на отбора, Тони Фернандес, било комбинация от пилотски качества и комерсиални възможности.

„Според мен, Виталий е добър пилот, както Трули, но носи след себе си възможността да използваме икономическата сила на Русия“, обясни Фернандес пред CNN.

Благодарение на привличането на бившия пилот на Рено за Катерам се отварят нови възможности по отношение на спонсорите.

„Наблюдавахме Петров от доста време, при това доста внимателно. Той притежава всички необходими качества, за да бъде втори пилот в нашия отбор.“

Вече бе представен и първият руски спонсор в лицето на фирмата Sibur. Очаква се съвсем скоро да се появят и нови. Освен това в календара за 2014 г. има голяма вероятност да бъде включено състезанието в черноморското пристанище Сочи. Тези факти карат маркетинг специалистите да смятат, че Формула 1 ще става все по-атрактивна за руските фирми и капитали.