Начало MotoGP News Фернандес с най-добро време след първите две тренировки в Лосаил

Фернандес с най-добро време след първите две тренировки в Лосаил

91
0
Раул Фернандес, RNF Априлия
Раул Фернандес, снимка RNF Априлия

Раул Фернандес завърши на първа позиция след днешните тренировки в Лосаил. Пилотът на RNF Априлия записа най-добрата обиколка за 1:52.843 мин. Втори на 49 хилядни завърши Фабио Ди Джанантонио (Грезини Дукати). Третото място е заето от Маверик Винялес. Състезателят на Априлия изостава на 93 хилядни от времето на Фернандес.

Лосаил е домакин на предпоследния 19-ти кръг от сезон 2023 в световния шампионат на MotoGP. Събитието се провежда на писта с дължина 5.419 км и разположена близо до столицата на Катар Доха. В Лосаил се провежда единствената надпревара на изкуствено осветление. Тази година трасето претърпя сериозна модернизация и бе напълно преасфалтирано

Времето преди началото на FP1 в Лосаил бе горещо, сухо и със сравнително висока влажност. Температурите на въздуха и асфалта бяха съответно 27 и 36  градуса по Целзий. Сесията се проведе при залязващо слънце. Този уикенд отново отсъства Алекс Ринс (LCR Хонда). На негово място кара заводският пилот на Хонда в WSBK Икер Лекуона.

Мартин беше най-бърз в първата свободна тренировка в Лосаил. Втори бе Зарко, следван от Баная, Фернандес и Морбидели. Резултатите от тази сесия не трябва да бъдат взимани под сериозно внимание заради формата на уикенда и условията на пистата в Катар.

Условията в Лосаил се подобриха преди старта на втората тренировка за деня. Температурата на въздуха бе 24 градуса, а тази на асфалта- 28. Слънцето вече отстъпи място на лампите, разположени по дължината на цялата писта.

Фернандес направи най-добрата обиколка в P2 на Лосаил и зае първата позиция, гарантирайки си участие в Q2. Втори и трети бяха Ди Джанантонио и Винялес. Четвърти завърши Брад Байндър (КТМ), следван от Алейш Еспаргаро (Априлия), Лука Марини (VR46 Дукати), Хорхе Мартин (Прамак Дукати), Франческо Баная (Дукати), Аугусто Фернандес (Tech3 GasGas) и Марк Маркес с Хонда.