Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо няма да кара в Бахрейн, Вандоорн ще го замести

Алонсо няма да кара в Бахрейн, Вандоорн ще го замести

49
0
алонсо

Фернандо Алонсо няма да кара в Гран при на Бахрейн, обявиха официално от ФИА. Испанецът претърпя тежка катастрофа в предишния кръг в Австралия след сблъсък с Естебан Гутиерес, но излезе само от колата, без да има сериозни контузии. След това обаче Алонсо се оплакваше от болки в гърдите и невъзможност да спи добре. След медицинските тестове на ФИА в Бахрейн се оказа, че физическото му състояние не е на нужното ниво, за да може той да участва в състезанието на пистата Сахир. Самият пилот призна на пресконференцията на ФИА днес, че е имал и счупени ребра след инцидента.

„Опитах се до последно да се състезавам в Бахрейн след инцидента в Австралия, коментира Алонсо новината, че няма да участва. – Бяха трудни дни след такъв удар, но до последната секунда се опитвах да се състезавам и да помогна на тима след невероятната работа, която свършиха тази седмица. След 8-10 дни ще се подложа на нови тестове, за да видим състоянието ми.

„Разбирам позицията на докторите на ФИА и сега ще се опитам да помогна на моя съотборник (Вандоорн) да вземе възможно най-доброто от уикенда, каза още Фернандо. – Винаги е тъжно, когато дойдеш тук и дори не може да излезеш да караш. Бяха няколко болезнени дни за мен. Болката е поносима, но заради потенциалните рискове, които докторите пресметнаха, това да не участвам беше единственият вариант.“

На мястото на Алонсо в уикенда в Бахрейн ще кара резервният пилот на тима Щофел Вандоорн. Така той ще направи своя дебют във Ф1 на пистата Сахир.