Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фернандо Алонсо: Оптимисти сме за утрешния ден

Фернандо Алонсо: Оптимисти сме за утрешния ден

21
0
Ферари,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо успя да изпревари конкурентите си в днешната квалификация. Пилотът на Ферари успя да постигне резултат от 1:40,621 мин, което се оказа недостижимо за конкурентите му.

„Бяхме почти на границата, но условията бяха еднакви за всички“, заяви Алонсо. „В началото на третата част на квалификацията единствено важното бе да разберем и свикнем с условия на пистата. Особено в завой номер 6 беше много трудно, където имаше аквапланинг.

Случваше се при скорости от 280-290 км/ч. За нас обаче всичко вървеше чудесно. Там трябваше да пускаме газта. Остатъкът от обиколката обаче беше ОК. Смятам, че нашата стратегия беше добра. Успяхме да направим едно спиране в третата част на тренировката и сложихме нови гуми.

В края трасето изсъхна. Това ни помогна да подобрим времената си. Уикендът до момента бе доста странен. Успяхме да изпробваме всички гуми. Може би състезанието ще е на сухо. Поне така казват предвижданията.

За момента колата функционираше добре при всички условия. Затова съм оптимист за утрешния ден. Трябва обаче да изчакаме.“