Начало Други Фернандо получи разрешение да се състезава на Индианаполис

Фернандо получи разрешение да се състезава на Индианаполис

31
0

Фернандо Алонсо получи официално разрешение да се състезава в 500-те мили на Индианаполис, след като днес по време на първия си тест на трасето в болида Далара-Хонда за тима на Андрети Аутоспорт премина успешно задължителната програма за ориентиране на дебютанти в Индикар. Изискването към пилотите е да направят определена серия от обиколки със зададена средна скорост.

Задачата пред испанеца бе първо да направи 10 тура със средна скорост между 205 и 210 мили в час (330-338 км/ч), след това 15 със средна скорост между 210 и 215 мили в час (338-346 км/ч) и накрая още 15 обиколки между 215 и 220 мили (346-354 км/ч). За да покрие тези изисквания, Алонсо направи 4 излизания и общо 51 тура, като достигна най-висока средна скорост от 219.654 м/ч. В най-бързата си обиколка след програмата той постигна 222.548 м/час.

„В началото десният ми крак не искаше да натиска толкова здраво газта, колкото на мен ми се искаше, сподели Алонсо относно теста. – Сякаш не беше свързан с ума ми. После успявах повече да контролирам тялото си и да давам пълна газ. Всичко мина  добре. Имахме някои трудности с вятъра, който се появи по-късно на пистата.

Но изобщо не се чувствах комфортно в колата. Пистата изглежда толкова тясна, когато се движиш с тази скорост. По телевизията и на симулатора нещата изглеждат по-лесни и по-големи. След няколко седмици може би ще се чувствам по-комфортно. Правех обиколки с нови и с по-стари гуми. Новите маскират по-ниското ниво на притискане.“