Начало Други Фернандо след успеха: Искаше ми се да поспя на подиума

Фернандо след успеха: Искаше ми се да поспя на подиума

44
0

Фернандо Алонсо бе много щастлив след победата си в „6-те часа на Спа” в Световния шампионат за издръжливост  (WEC).

Испанецът спечели при дебюта си в състезание от този шампионат, като финишира първия с прототипа Тойота TS050 №8 в екип с бившите си колеги от Формула 1 Себастиан Буеми и Казуки Накаджима

Преди състезанието в Белгия, Алонсо за последно се качи на най-високото стъпало на подиума в Гран При на Испания през 2013 г., което се проведе преди почти 5 години – на 12 май. Тогава той се състезаваше за екипа на Ферари.

„Считам, че това беше хубав дебют. Във вчерашния ден бяхме втори в квалификацията, но стартирахме от първа позиция, каза Алонсо. – По време на състезанието на практика водехме във всички обиколки. На три пъти излизаше кола за сигурност, заради което загубихме цялата си преднина. Важното е, че удържахме позицията до последната обиколка.

Невероятна работа от отбора, имахме двоен успех в квалификацията и в състезанието. Казуки и Себастиан дръпнаха много солидно в началото. Това ми улесни живота максимално. Хубаво е отново да бъда на подиума. Казах на Казуки и Себастиен: Толкова е хубаво да си на подиума! Ще прекарам цялата нощ тук. Оставете ме цяла нощ, искам да поспя тук.”