Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари близо до това да достигне мощност от 1000 конски сили

Ферари близо до това да достигне мощност от 1000 конски сили

782
0
Себастиан Фетел

В екипа на Ферари са близо до това да достигнат 1000 конски сили мощност на задвижващата си система в състезателен режим. Това твърди известният италианския журналист Лео Турини, който има близки връзки с Ферари.

В последната си информация за мощностите отпреди 2 седмици на немското издание Auto Motor und Sport, се твърдеше, че Мерцедес са разполагали с 949 към края на сезона в състезанията, което е било само с 15 коня повече от агрегата на Скудерията.

Смята се, че с развитието на мотора през зимата в Мерцедес ще са много близо до цифрата 1000 в началото на сезона. Според Лео Турини, в Маранело също ще са близо до достигането на тази стойност в реални условия на пистата.

„Във Ферари са направили голямо усилия да поставят своя двигател на диета и да намалят теглото му, пише Турини. – Едно от предимствата на Мерцедес беше по-ниското тегло на цялата задвижваща система, но във Ферари са се справили успешно с мисията си.“

Освен това според него на стендовете са били достигнати 1000 к.с. максимална мощност, като се смята, че и Мерцедес са направили същото. Турини твърди, че Ферари има добър шанс да започне новия сезон при приблизително еднакви мощности на задвижващата система.

По отношение на аеродинамиката, според Лео данните от въздушния тунел показвали важна стъпка напред, но колко голяма всъщност е тя, ще се види по-реално по време на първите тестове в Барселона.