Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двигателят на Ферари с 10 к.с. по-мощен от този на Мерцедес

Двигателят на Ферари с 10 к.с. по-мощен от този на Мерцедес

90
0

Двигателят с вътрешно горене на Ферари разполага с около 10 конски сили по-голяма мощност от тази на Мерцедес. Това твърди немското издание Auto Motor und Sport, позовавайки са на GPS данни от последните няколко състезания.

Тук говорим само за чистата мощност от мотора с вътрешно горене, без да се добавя тази от хибридните системи.

Според данните моторът на Ферари предоставя мощност от около 790 конски сили в квалификационен режим, което в комбинация с хибридните системи MGU-H и MGU-K би трябвало да означава над 950 к.с. сумарна мощност.

В състезателен режим агрегатите на двата производителя били на почти еднакво ниво, като хибридните системи при Ферари давали все пак с една идея по-висока мощност като обща стойност.

В същото време другите два доставчика на двигатели Рено и Хонда продължават да изостават значително. Според информацията двигателят с вътрешно горене на последната спецификация C на французите, която за момента е използвана само от Даниел Рикиардо на Монца, разполага със 730 конски сили, докато B спецификацията е със 710.

В Хонда използваната в момента версия предлага 715 коня от двигателя с вътрешно горене, което означава, че е по-мощна от B версията на Рено. Очаква се за Гран при на САЩ японците да пуснат нов агрегат, чиято мощност на мотора с вътрешно горене ще бъде 750 к.с.