Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари губи един от големите си спонсори

Ферари губи един от големите си спонсори

126
0

Отборът на Ферари във Формула 1 ще загуби един от големите си спонсори Сантандер, съобщава испанското издание El Confidencial, позовавайки се на собствени източници.

Според информацията банката била отказала подновяване да договора на стойност 40 милиона евро и така сътрудничеството с италианския тим ще приключи след 7 години.

Сантандер започна да си партнира с Ферари през 2010 г., когато към отбора се присъедини Фернандо Алонсо. Въпреки че пилотът премина в Макларън през 2015, испанците продължиха договора със Скудерия до края на 2017.

Сега, обаче, в ръководството на финансовата група има промяна. Досегашният шеф Емилио Ботин е предал управлението на дъщеря си Ана. За разлика от него, тя не е фен на Формула 1, и е заявила, че няма интерес към нова сделка. Има известна вероятност банката все пак да остане като малък спонсор, но сумата ще бъде далеч под 40 млн.

В екипа на Макларън, от своя страна, може да успеят да привлекат сериозен нов спонсор. Според спекулациите става въпрос за бразилската нефтена компания Петробрас, които преди работеха с екипа на Уилямс.

„Имахме добра последна четвъртина на годината от комерсиална гледна точка, каза изпълнителният директор на Макларън Зак Браун. – Подписали сме с двама нови спонсори, но още не сме ги обявили. Можете да очаквате и още сериозни брандове върху болида ни през 2018.“