Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари и Мерцедес могат да върнат Алонсо в F1, смята Бриаторе

Ферари и Мерцедес могат да върнат Алонсо в F1, смята Бриаторе

67
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка ATP

Отборите на Ферари или Мерцедес могат да върнат Фернандо Алонсо във Формула 1 в бъдеще. Това смята мениджърът на пилота и бивш бос на Бенетон и Рено Флавио Бриаторе.

Испанецът се оттегли от спорта след края на сезона и със сигурност няма да кара през 2019 г. Той все пак каза, че не изключва завръщане в бъдеще, ако има възможност да кара конкурента кола.

„Ако има оферта от Мерцедес или Ферари, дали той се ще върне? Мисля, че да, каза Бриаторе пред испански медии. – Има реално два отбора, с които можеш да спечелиш. С всеки от останалите ще завършил 4-и, 5-и или 6-и.

Смятам, че с таланта който има, ако го сложите в правилата кола, той може да бъде най-силният заедно с Хамилтън. Ще видим какво ще стане след няколко месеца или 1 години.”

Според Бриаторе Алонсо иска почивка след толкова много години в спорта, както е направил Ален Прост през 1992 г. Тогава французинът си даде 1 сезона пауза и на следващата спечели титлата с Уилямс.

„Той прекара няколко разочароващи години със смешното представяне на пакета на Макларън, но Фернандо винаги се държеше безупречно и караше на най-високо ниво”, завърши Флавио.