Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари иска Заубер да вземе Льоклер и Джовинаци за 2018 г.

Ферари иска Заубер да вземе Льоклер и Джовинаци за 2018 г.

229
0
Шарл Льоклер

Спортният шеф на Заубер Фредерик Васьор заяви, че се очаква екипът да обяви скоро пилотския си състав за следващия сезон. Кандидати за двете места са протежетата на Ферари Антонио Джовинаци и Шарл Льоклер. Смята се, че последният почти сигурно ще получи титулярен кокпит.

Смята се, че след като използва задвижващи системи и скоростни кутии от Ферари, Заубер е длъжен да вземе поне един от младите пилоти на Скудерията. Според motorsport се водят преговори тимът от Хинвил да вземе и Льоклер, и Джовинаци по настояване от Маранело.

От Ферари не изключвали възможността Антонио да намери място и в Хаас, където също използват агрегати и трансмисии на Скудерията, въпреки че екипът на Джийн Хаас вече потвърди за титуляри Ромен Грожан и Кевин Магнусен за 2018 г.

Проблем за наемането и на двамата от Заубер за догодина е сегашният титуляр Маркус Ериксон. Неговата кариера е финансирана от някои от инвеститорите, които в момента притежават швейцарския тим и се смята, че те държат на неговото оставане. Другият сегашен титуляр Паскал Верлайн няма да намери място през 2018 г.

„Решението ще дойде много скоро, каза Васьор. – За нас то не е водещ приоритет. Имаме много неща да свършим, но ще съобщим за пилотите ни съвсем скоро. Крайният срок по принцип е седмица преди първия тест в Барселона, но в един момент трябва да вземем решение. Но не бързаме.“

Васьор заяви още, че подкрепата от собствениците на Заубер не гарантира място на Ериксон в екипа и догодина: „Маркус е важен коз за тима. Той е опитен и с него имаме добро сътрудничество. Но ще говорим с всички пилоти. И крайното решение няма да бъде свързано с финансите. Не можем да изграждаме тим, като вземаме решения, основани само на бюджета.“