Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари може да ползва нова изпускателна система в двигателя за 2019 г.

Ферари може да ползва нова изпускателна система в двигателя за 2019 г.

1654
0
Хаас
Болидът на Хаас в новите цветове на тима

Ферари може да използва на практика нова конфигурация на изпускателната си система за новия сезон във Формула 1. Това е видно от показания вчера болид на Хаас, който е с новите цветове за 2019 г. Американският тим ползва моторите именно от Скудерията.

Колата не е оригиналната на екипа за новия сезон, но с предно и задно крило според новите правила за аеродинамиката. Освен това се забелязва, че ауспусите са в конфигурация, при която двата малки са един върху друг и са над основния ауспух.

Ферари изпробва подобна идея в тренировките за Гран при на Германия в болида на Себастиан Фетел. Но тази концепция на изпускателните тръби не беше изпробвана повече до края на сезона.

Самото поставяне на двете изпускателни тръби над основната при Судерията не беше проблем, тъй като тимът използваше два пилона от двете страни на ауспусите, с които да захваща задното крило за шасито.

Ферари ще излъчи онлайн представянето на новия болид. Скудерията ще покаже колата за 2019 г. на 15 февруари, а феновете им ще могат да наблюдават събитието онлайн в официалния сайт на Скудерията или в каналите на отбора в социалните мрежи.