Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари изпробва нова изпускателна система в Германия

Ферари изпробва нова изпускателна система в Германия

105
0
двигател,масло,мотор,пушек,Ферари

Ферари изпробва нова изпускателна система по време на първата свободна тренировка в Германия. При нея двете по-малки изпускателни тръби са разположени над основния ауспух, което досега не беше изпробвано от другите производители.

Новата конфигурация бе внедрена само в болида на Себастиан Фетел, като Кими Райконен използваше старта (на снимката горе), при която допълнителни изпускателни тръби са от двете страни на основната.

Освен това Скудерията внедри по колата и ново задно крило, при което основният му елемент е с извит нагоре водещ ръб. Това в комбинация с поставянето на малките тръби над основния ауспух може да цели по-сериозно обдухване на крилото с изгорели газове и повишаване на притискането.

Самото поставяне на двете изпускателни тръби над основната при Судерията не е проблем, тъй като тимът използва два пилона от двете страни на ауспусите, с които да захваща задното крило за шасито.

За този уикенд всички 6 коли, използващи моторите на Ферари, са с нова 2-а за сезона хибридна система MGU-K според плана за смяна на компонента в средата на годината. Фетел и Райконен пък са с нови батерии, втори за сезона.