Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари изпробваха нов дифузьор с колата на Льоклер по време на FP1 

Ферари изпробваха нов дифузьор с колата на Льоклер по време на FP1 

3165
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Отборът на Ферари постави нов дифузиор в колата на Шарл Льоклер по време на първата тренировка за Гран при на Австралия. Това бе неочаквано, но се появи информация, че от италианския екип са експериментирали с цел събиране на повече данни, които да бъде използвани от екипа в Маранело в развитието на колата.

Промените по колата бяха планирани за Барселона, но не се изключва те да бъдат направени още на Имола, ако от отбора намерят събраната от Мелбърн информация за положителна. Предполага се, че по този начин отбора от Маранело се опитва да изпревари Ред Бул в развитието на автомобила си. Целта на Ферари с подобренията по колата са да увеличат максималната скорост в края на правите.

В самата тренировка, Шарл завърши втори на около 6 десети зад съотборника си, Карлос Сайнц като няма информация дали разликата между двамата се дължи на новия дифузьор, който бе използван само в FP1. Льоклер оглави класирането във втората тренировка с 1:18.978. Монегаският пилот сподели, че въпреки подобрението във втората сесия, пред него и отбора има още много работа.

„Не мисля, че някой успя да направи добра обиколка днес. Ще трябва да се фокусираме върху себе си и върху утрешната квалификация. Надявам се, че ще успеем да направим стъпка напред.“

След като оглави първата тренировка, Карлос Сайнц се класира трети в FP2. Според него пистата е напълно различна след промените, които бяха направени по нея, като той сподели, че тя е по-бърза и с много по-различни нива на сцепление.

„Трябва да работим върху това да разберем как работят гумите. Като цяло обаче мисля, че имаме добра основа, за да се подготвим за утрешната квалификация.“

Испанецът също така получи официално предупреждение от стюардите заради това че попречи на Гуаню Жу, който бе в бърза обиколка.