Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще представи болида си за 2017 г. на 24 февруари

Ферари ще представи болида си за 2017 г. на 24 февруари

41
0

Тимът на Ферари обяви кога ще представи болида си за 2017 г. Това ще се случи на 24 февруари на пистата Фиорано. Това означава, че колата ще бъде изпробвана 3 дни преди началото на предсезонните тестове на пистата Каталуня на 27 февруари. За целта ще бъдат използвани 2 от така наречените филмови дни, предвидени за заснемане на видеоклипове. Името на болида предстои да бъде определено, като за момента носи проектовото название 668. 

Антонио Джовинаци пък ще бъде трети пилот на Ферари през 2017 г. Това обяви президентът на Скудерията Серджо Маркионе. Италианецът завърши на второ място в сериите GP2 през изминалия сезон, зад шампиона Пиер Гасли. Джовинаци вече прави изпитания за Ферари на симулатора на тима в Маранело след като спечели кръга от GP2 на Монца. Самият пилот още не е обявил състезателните си планове за 2017 г.

„Мога да потвърдя, че през 2017 г. той (Джовинаци) ще бъде наш трети пилот, заяви Маркионе по време на традиционния коледен обяд на Ферари за медиите. – Взехме го, защото той е страхотен пилот, но също така съм много доволен от това, че той е италианец.”

Спортният директор на Ферари Маурицио Аривабене обясни, че Антонио ще започне работа на симулатора през януари, а след това се очаква да кара болида на Ферари на тестовете по време на сезона. Изпитанията през сезона за 2017 г. ще бъдат в Бахрейн на 18-19 април и на Силвърстоун на 11-12 юли.