Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари планира нов тест на защитения си кокпит в Австрия

Ферари планира нов тест на защитения си кокпит в Австрия

164
0
защитен кокпит,ореол

Ферари планира да направи нов тест на своята версия на защитен кокпит от типа „ореол” в уикенда за Гран при на Австрия. Скудерията бе първия тим, който изпробва свое решение за протекция на кокпита по време на зимните предсезонни тестове в Барселона. Сега ще бъде тествана нова версия на устройството, която е с по-малки размери и е направена от титан, носеща названието Halo 2.

От Ферари потвърдиха, че една от колите ще бъде с въпросния защитен елемент по време на петъчния ден, като засега не е ясно в болида на кой пилот ще бъде монтиран и дали той изобщо ще направи обиколки на трасето или ще има само статични проби в питлейна.

Очаква се в началото на юли ФИА да реши окончателно дали защитените кокпити ще станат задължителни от 2017 г., като темата ще бъде сред основните, които ще бъдат разисквани по време на срещата на централата за обсъждане техническите правила следващата седмица. Очаква се ако те бъдат одобрени, версията, която ще бъде наложена, да е подобна именно на „ореола” на Ферари.

В същото време алтернативата на Ред Бул – аероекрана, в момента е в застой като развитие, тъй като тимът не иска да инвестира пари и ресурси в нещо, чието бъдеще не е ясно, при положение, че вече се работи много сериозно по развитието на колите за 2017 г.