Начало Автомобили Ferrari подготвят заместник на F430

Ferrari подготвят заместник на F430

33
0

Корените на настоящия Ferrari F430 могат да бъдат проследени до модела 360 Modena от 1999 година, като настоящият спортен автомобил е на път да премине през значителни промени. И докато има серия въпросителни около новия модел, то все пак в чуждите медии бе хвърлена малко светлина за проекта.

Вътрешно наречен F142, новият модел се очаква да се появи в края на 2009 или началото на 2010 година. Заместникът на F430 ще бъде първият от серията екологични представители на Ferrari, като е поставено ударение върху ниската маса и малкия обем на двигателя. В интерес на истината в спекулативни чужди материали се твърди, че новият модел ще бъде по-лек от настоящия F430 Scuderia. И докато чрез намаляването на емисиите на СО2 вероятно ще бъдат спечелени много почитателите на опазването на околната среда, то това вероятно ще допадне и на ентусиастите, тъй като това ще означава по-добро ускорение, спиране и общо представяне на пътя.

Засега няма много данни за двигателя на F142, но има няколко знака, които намекват, че ще има по-малолитражен V8 двигател, оборудван поне с турбо. Директният инжекцион също ще бъде част от уравнението, като това би трябвало допълнително да подобри представянето и да редуцира емисиите на СО2. Затова реално не трябва никой да се изненадва, ако бъде монтиран двигател с обем по-малък от 4 л и мощност от 500 и повече кончета.

На този етап не се знае кога ще може да се види новият модел, но имайки предвид възможността автомобилът да влезе в продажби към края на 2009 година, нищо чудно дизайнът да бъде показан още в Женева или няколко месеца по-късно.