Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари представи F150

Ферари представи F150

65
0
лого,Ферари

Ферари представи автомобила си за сезон 2011 г. във Формула 1 – F150 – в базата си в Маранело. Колата е конструирана спрямо последните промени в правилата на спорта и в Скудерията се надяват, че ще са конкурентоспособни с нея още от първата надпревара в Бахрейн.

Представянето на нов автомобил – сериен, GT или състезателен – е много важен момент, защото тогава работата на хората ни се визуализира – заяви шефът на тима Стефано Доменикали в приветствието си. – Желанието на отбора ни е да поддържаме високата репутация на марката си, с която се гордеем. Трансферът на технологии от състезателните към нормалните автомобили също е от голямо значение. F150 в частност бе създаден с много проста цел – толкова проста, че не искам да я изговарям, а да я постигнем. Имахме трудни моменти през миналия сезон, но и някои наистина чудесни моменти. Отборът ни се промени, дойдоха нови хора, но структурата като цяло е същата. Идеята е просто да станем по-добри. Инвестираме все повече в методите на работа, за да напредваме непрекъснато, да посрещаме новите предизвикателства. F150 бе създаден на базата на доста променени технически правила [спрямо миналогодишните], но развитието ще продължи ежедневно. И в Бахрейн колата ни ще е значително по-различна от тази, която е тук – допълни той.

След приветствието си шефът на Скудерията покани пилотите, които вдигнаха покривалото от новия автомобил.

Наистина съм мотивиран за новия сезон, след една невероятна година, каквато бе 2010-а за мен – първата ми с Ферари, през която открих един прекрасен отбор с чудесна атмосфера – сподели Фернандо Алонсо секунди след появата на F150. – Стефано вече каза, че предстоящият сезон ще е ново предизвикателство за нас с новите правила и имаме много да учим. Несъмнено сега познавам по-добре отбора [спрямо година по-рано] и съм значително по-интегриран. Чувствам, че имам принос за този нов автомобил и смятам, че ще ми е по-лесно да се адаптирам към него, като се надявам, че е толкова силен, колкото е красив.

Съотборникът му Фелипе Маса започва шестата си година като пилот на Ферари и също каза, че е развълнуван да види новия болид, както и че няма търпение за началото на надпреварите.

Не съм чак толкова стар и мисля, че имам още няколко добри години пред себе си – усмихнато заяви бразилецът. – Проследих внимателно създаването на тази кола досега и наистина искам да започна сезона. Иначе винаги усещаме напрежение – то е задължително, особено когато караш за Ферари. Но съм уверен, че ще се справим – допълни той.