Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с най-агресивен подход при гумите за Австрия

Ферари с най-агресивен подход при гумите за Австрия

56
0

Екипът на Ферари е подходил най-агресивно в избора си на типове гуми за Гран при на Австрия в края на следващата седмица. Това стана ясно, след като Пирели обяви подбраните гуми от всеки състезател за уикенда на пистата Ред Бул Ринг.

Тези на Скудерията – Фетел и Райконен, са избрали по 9 комплекта ултрасофт, по 3 суперсофт и само по 1 софт. Такъв подбор е направил само още Джолион Палмър от Рено, докато другият състезател на френския тим Магнусен също е завил 9 комплекта ултрасофт, но по 2 софт и суперсофт.

Пилотите на Мерцедес Хамилтън и Розберг са заявили по 8 чифта ултрасофт, като интересното е, че има разлика между двамата по отношение на комплектите суперсофт и софт – 3 супермеки за Люис и 4 за Нико, докато при меките британецът е избрал само 1, а германецът 2.

По правилник за това състезание пилотите трябва да запазят по един комплект софт и суперсофт за състезанието, като само единият е задължителен за използване. За 3-ата част на квалификацията състезателите трябва да отделят един чифт ултрасофт.

Изборът на всички пилоти вижте в графиката вдясно: