Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари са свършили фантастична работа по мотора, смятат в Хаас

Ферари са свършили фантастична работа по мотора, смятат в Хаас

46
0

Във Ферари са свършили фантастична работа по отношение на двигателя. Това заяви спортният директор на екипа на Хаас Гюнтер Щайнер. Американският тим и тази година ще получава задвижващи системи от Скудерията за втора поредна година, като през миналата година направи много силен старт на сезона и взе точки в първите 2 състезания. В тестовете на Каталуня през изминалата седмица болидите на Ферари и Хаас, които са с мотори от Маранело, се представиха много добре, като Фетел и Райконен завършиха с 2-о и 3-о време за всички дни.

„Имахме почти безпроблемен тест с новия двигател. Никога не се наложи да го сменяме, каза Щайнер. – На два пъти имахме проблем с електрониката, но това беше софтуерен проблем, нищо механично и значимо. Във Ферари са свършили страхотна работа по мое мнение. Да излезем на тестовете с нов мотор и той да бъде толкова надежден, е изумително. Ако видите другите около нас, те имаха доста проблеми. Следователно от миналата година до тази във Ферари са напреднали доста и това е много добре.”

Времената на тестовете до момента показват, че битката в средата на колоната ще бъде доста оспорвана, като няколко отбора изглеждат с изравнени възможности. Според Щайнер е твърде рано да се каже къде точно ще се намира екипът му като скорост. „Мисля, че сме направили стъпка напред, но колко добра е тя, още е трудно да се каже, каза още Гюнтер. – Много сме доволни, но не знаем колко голяма стъпка са направили другите. Имаме още работа за вършене. Уверени сме, че сме в средата на колоната, но не сме наясно дали в нейното начало или в нейния край.”