Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари със спад в мощността заради добавянето на втори сензор от ФИА

Ферари със спад в мощността заради добавянето на втори сензор от ФИА

146
0

Задвижващата система на Ферари е загубила част от мощността си заради добавянето на втори сензор за измерване на данните от страна на ФИА, съобщава немското издание Auto Motor und Sport.

Федерацията на няколко пъти през този сезон проверява агрегата на Скудерията и по-специално двойната батерия на колата, за която имаше подозрения, че доставя повече енергия отколкото е позволено.

От централата поставиха сензор да следи идващата енергия от батерията, но в крайна сметка обявиха, че всичко по задвижващата система на Ферари е легално. Според AMS обаче ФИА е поставила втори сензор, в резултат на което имало внезапен спад на мощността, забелязано веднага от конкурентите.

„Това може да се види ясно от GPS данните, каза спортният шеф на Рено Сирил Абитебул. – Ако имат по-малко мощност, те може да не са в състояние да използват същите настройки на крилата отпреди.“

Анди Коуел от Мерцедес добави, че във Ферари продължават да разполагат с много мощност, но данните показват, че има спад най-вече при ускорение. И това може да е довело до влошеното представяне в последните 2 състезания.