Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фервиш все още чака тест с Форс Индия

Фервиш все още чака тест с Форс Индия

40
0

Въпреки че получи възможност за тест за отбора на Форс Индия във Ф1 като награда за спечелването на титлата в азиатската Формула 3 през пролетта на 2008-ма година, белгийският пилот Фредерик Фервиш все още не е седнал зад волана на болид от Формула 1. 

„Пропадналата възможност да участвам в тест е голямо препятствие и сериозно разочарование за мен. Вече изминаха близо две години, откакто спечелих титлата в азиатската Ф3, но въпреки това всичко премина много тихо. Направихме всичко възможно да осъществим този тест, но засега успех няма. Мечтата за Ф1 обаче не е умряла, защото съвсем реалистично погледнато – аз все още имам 2 или 3 години, за да стигна до Ф1. Ако през 2011-та все още няма възможности за това, ще започна  да мисля повече за бъдещето си“, обясни Фервиш.

В отговор на изявлението на пилота, от Форс Индия обясниха, че заради промените в правилата за тестовете, които настъпиха след като Фервиш спечели възможността за теста, сега те са принудени да се фокусират изцяло върху своите титулярни пилоти.

„Тестовата програма на тима на Форс Индия Ф1 за 2008-ма/2009-та година бе изключително намалена заради забраната за тестове по време на сезона. Затова сега тестовите километри са изключително важни за нас и приоритетът сега е да дадем на нашите състезателни пилоти повече изминати километри преди началото на сезон 2010“, се казва в изявление на индийския отбор.