Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Беше много трудно да останем концентрирани

Фетел: Беше много трудно да останем концентрирани

40
0
катастрофа,Серхио Перес

Себастиан Фетел заяви след края на днешната квалификация, че е било изключително трудно за него и колегите му да запазят концентрация в последните минути след инцидента със Серхио Перес (Заубер).

Новината, че говори и е в съзнание бе отлична, но чакането в колите бе изключително тежко и бе трудно да останем фокусирани – каза германецът. – Никой не знаеше какво ще стане след рестарта и бях щастлив да остана начело. В първите две части на квалификацията не бях напълно доволен от колата, но в Q3 условията се промениха с една стъпка в наша полза и успяхме да се възползваме от това.

Фетел като цяло описа 19-ия полпозишън в кариерата си като непредвидим и срещу много силни конкуренти.

Макларън изглеждаха много силни днес и може би нямаха шанс със своята стратегия в края. Ферари и особено Фернандо Алонсо също, така че утре ще е много, много дълго и трудно състезание и картината би могла са бъде друга. За мен може би е добра новина това, че тук използването на DRS има най-малко значение, но състезанието при всички случаи ще е крайно сложно с различни възможности за избор на стратегия – допълни световният шампион.