Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел благодари на механиците си за свършената работа

Фетел благодари на механиците си за свършената работа

30
0
Марк Уебър,Себастиан Фетел,Фернандо Алонсо

Победителят в Гран при на Турция Себастиан Фетел специално благодари на механиците си за свършената от тях работа през последните дни в Турция. След катастрофата, която направи в петък, тимът успя да сглоби колата без грешка за 14 часа и да му даде автомобил, който е бил чудесен още с първото му излизане на пистата вчера сутринта в последната сесия преди квалификацията.

Макар състезанието да изглеждаше лесно, Фетел заяви, че все пак е имал притеснения за използваната от съперниците тактика, но този път комуникацията с бокса (за разлика от предишното състезание в Китай) е била отлична и всичко е било под контрол, като заедно с отбора са имали отворени няколко версии.

За мен всичко се разви комфортно днес, особено с това, че Нико [Розберг] влезе зад мен в първите 5-6 обиколки и това ми позволи да взема една добра преднина и да имаме отворени всички опции – анализира победителят. – Все пак в първите два стинта беше малко напрегнато, защото работата на гумите е много сложна и трябваше да се внимава.

Фетел обясни още, че за разлика от предишните 3 състезания в днешния ден не е имал никакви проблеми със системата КЕRS и всичко е работело перфектно.

При Марк днес също не е имало проблеми и с добрата работа на системите Уебър обясни изпреварването на Фернандо Алонсо.

Въпреки успеха Фетел каза, че изобщо не смята, че всичко вече е решено.

В деня, в който си помислите, че сте непобедим, започвате да губите – бе категоричен той и заяви, че всички работят ужасно напрегнато и нещата бързо се променя.