Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел благодари на Рено

Фетел благодари на Рено

44
0
Себастиан Фетел

Новият световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел бе видимо смазан от щастие след финала на инфарктната Гран при на Абу Даби. След пресичането на финала той буквално хлипаше по радиото, благодарейки на отбора си за всичко, а в затворения парк се държеше с ръце за каската, докато осъзнае, че титлата е негова.

Минути по-късно Фетел заяви, че не знае какво да каже, че е напълно изпразнен от емоции вече и че трябва наистина да благодари на момчетата на Рено, които свършиха чудесна работа днес. Колегите дори се шегуваха, че трябва да стане един от спонсорите на Виталий Петров догодина, а той се усмихна, че като шампион вече е изкарал някой лев и се надява руснакът да е наоколо и през 2011 г.

Себастиан говори за годините си като дете и желанието с каквото и да се захване да бъде най-добрия и няма как да не е щастлив, че един от хората в тима му, който помни имената на всички световни шампиони, вече ще споменава и него до величия като Аертон Сена и Михаел Шумахер.

За самото състезание Фетел каза, че е имал притеснения само с единия канал на радиото си, чудел се само дали рейсинженерът му е така притеснен и го е информирал тихо за ситуацията.

Миналата нощ Себастиан мислел за състезанието днес, но си наложил да спи и днес бил напълно готов за всичко.