Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: BMW има още доста работа с новите гуми

Фетел: BMW има още доста работа с новите гуми

47
0

Себастиан Фетел и BMW се борят, за да достигнат по-голямо механично сцепление с новите си гуми Бриджстоун, призна пилотът.
###
Себастиан Фетел и BMW се борят, за да достигнат по-голямо механично сцепление с новите си гуми Бриджстоун, призна пилотът. В сравнение с миналогодишните гуми, скоростта на пилотите с настоящите е значително по-слаба при завойте.
Германецът бе най-бавен в първия ден от тестовете на Херес. Според него екипът има още много работа, докато напълно опознае характеристиките на новите гуми.
„Доста съм изненадан от гумите. Имат много малко механично сцепление и се представих по-слабо от очакваното. Борим се, за да открием точно какво трябва да направим с колата. Роберт Кубица изпълняваше различна от моята програма, но и двамата се опитвахме да намерим най-добрия възможен начин за каране. Открихме много добри посоки и научихме доста, но все още има огромно количество работа”, обясни Фетел.
Проблемите според тест пилота на BMW идват не само от факта, че му е трудно да намери точната настройка за болида си, а също така е необходимо да напасне стила си на каране към колата.