Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Чувствах се далеч по-удобно в колата и това пролича на пистата

Фетел: Чувствах се далеч по-удобно в колата и това пролича на пистата

44
0
Ред Бул,Себастиан Фетел

Себастиан Фетел за пореден път бе най-бърз в квалификация – този път за Гран при на Унгария, след като позагуби темпо в предходните два състезателни уикенда от Формула 1. Спечелването на първата позиция на грида на Хунгароринг моментално върна усмивката на лицето на световния шампион, както и познатия жест с показалеца на излизане от кокпита, демонстриращ че отново е бил над всичките си съперници.

Мисля, че беше чудесна сесия за нас, особено в сравнение с вчера – коментира немският пилот на Ред Бул. – Изглежда сме се справили с промените по RB7 и настройките, чувствах се далеч по-удобно в кокпита днес. Безкрайно доволен съм от постигнатото. Работим наистина упорито и този резултат е най-добрият начин да благодаря на отбора. Далеч по-уверен съм в автомобила и нямам търпение за утрешната надпревара. В Q1 и Q2 обиколките бяха единствено, за да продължа напред. Люис [Хамилтън] бе много бърз (особено в първия сектор) в началото на последния сегмент, но в крайна сметка аз излязох начело. Условията миналия уикенд бяха далеч по-различни от тези, които са тук и затова сравненията са почти невъзможни. В Унгария по принцип е още по-топло, отколкото в момента, но все пак температурите са далеч по-високи, отколкото на Нюрбургринг. Вчера не постигнахме идеално представяне, но днес от самото начало ситуацията бе променена и това пролича на пистата. Увереността води и до по-висока скорост, справяш се по-добре навсякъде по трасето – все прекрасни знаци що се отнася до състезанието.

Лично Ейдриан Нюи преглеждаше задната част на автомобила на германеца по време на квалификацията, което предизвика въпроса имало ли е проблем.

Мисля, че беше просто работа по задното крило, но по телевизията може би е изглеждало различно – като че ли нещо не е наред – обясни Фетел. – Но всъщност нямаше нищо особено. Доверявам се на екипа и на труда им. Ще попитам по-късно какво е станало, но така или иначе бяхме най-бързи днес – допълни той.