Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел доволен от третото си място

Фетел доволен от третото си място

53
0

И Ред Бул имаха надежди за по-добро представяне в Гран при на Белгия, но се радваха и на третото място на Себастиан Фетел. Освен това тимът намали още преднината на Браун Гран при в подреждането за шампионата и при пилотите, и при конструкторите, отбеляза шефът на отбора Кристиан Хорнер. Отговарящият за двигателите Рено в тима Фабрис Лом пък със задоволство посочи липсата на проблеми с агрегатите.

Трябва да съм доволен, поне що се отнася до ситуацията за шампионата – заяви Фетел. – Загубих прекалено много спрямо водещите коли в първата част на надпреварата, но във втората и третата автомобилът бе фантастичен. Не допуснах грешки и натисках във всяка обиколка все едно е квалификационна. Благодаря на отбора и комплименти за Рено – след всичко, което преживяхме през последните няколко старта, е чудесно отново да финишираме.

Надпреварата далеч не бе такова положително изживяване за съотборника му Марк Уебър. Австралиецът бе пуснат от отбора си точно пред Ник Хайдфелд в бокса, заради което го наказаха с преминаване през питлейна. След това просто бе твърде назад в колоната и въпреки че се бори, така и не влезе в точките.

– Както и да е обаче – хората не ги интересуват извинения. Затова се стягаме и отиваме на Монца за по-добър резултат – категоричен бе Уебър.