Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел доволен от втората си позиция в квалификацията

Фетел доволен от втората си позиция в квалификацията

31
0
Себастиан Фетел

Себастиян Фетел призна, че не е разочарован от втората си позиция на старта, защото е бил по-близо до пилотите на Макларън от очакваното преди квалификацията. Той не съжалява също, че Люис Хамилтън е успял да прекрати доминацията на Ред Бул в квалификацията. Хамилтън стана първия пилот през този сезон, спечелил тренировката за място с болид различен от Ред Бул.

„Ако трябва да съм честен, смятам че Макларън са много силни тук“, обясни Фетел след квалификацията. „Те бяха много бързи вчера и въпреки лошите условия си личеше, че колата им е много силна. Това се потвърди и днес сутринта на сухо.

Но ние дадохме всичко от себе си. Натиснахме до максимума и бяхме много близо до тях, по-близо отколкото те очакваха, но и по-близо от нашите очаквания. Затова смятам, че свършихме много добра работа в квалификацията.“

От Ред Бул използваха комплект супер софт гуми в първата част на квалификацията, за да запазят комплект софт в повече за състезанието, което според Фетел ще е от голямо предимство.

„Спестения комплект днес вероятно ще се окаже голямо предимство утре“, потвърди Фетел и заяви че очаква интересна първа обиколка. „Няма много място до първия завой. Ще бъде дълго състезание и смятам, че ще е много интересно. Износването на гумите ще е жизненоважно за доброто представяне.“